Koken voor dak- en thuislozen

Door de corona-maatregelen, kon GGZ-instelling Reakt niet meer de begeleiding en hulp aanbieden op de reguliere manier. Koken, wat normaal in groepjes plaatsvind, was onmogelijk. Gelukkig konden de medewerkers van KLM Catering Services (KCS) daarbij helpen!
Collega’s van KCS kwamen in hun vrije tijd naar het werk, we mochten gebruik maken van de KCS faciliteiten en als er af en toe producten over waren, werd dat ook gebruikt voor Reakt.
Ook was er een keuken ingericht in Zaandam, waar stewards en stewardessen elke dag halal-maaltijden bereidden.
Een groepje vrijwilligers (met name piloten) verspreidde de maaltijden elke dag door Noord-Holland, waar ze werden uitgedeeld op verschillende locaties.
Zo konden dagelijks 200 dak- en thuislozen door heel Noord-Holland genieten van vers bereide maaltijden, aangevuld met lekkers uit de KLM business class.
De vrijwilligers van KCS hebben meer dan 10.000 maaltijden gemaakt, net zo lang tot Reakt weer zelfvoorzienend kon zijn.

En niet alleen op culinair vlak hebben vrijwilligers geholpen bij Reakt, ook als begeleiders zijn ze een welkome aanvulling op het personeel geweest. Wederom waren het de corona-maatregelen die samenkomst in grote groepen onmogelijk maakte. Mensen komen onder andere voor dagbesteding naar Reakt. Deze groepjes moesten veel kleiner en de begeleiding eiste meer mankracht. Zo’n 20 vrijwilligers zijn maanden lang actief geweest in het ondersteunen van het personeel hierin.