Onze Projecten

Door heel Nederland zetten we vrijwilligers in op kleine en grote projecten. Hieronder zie je een selectie van enkele van de plekken waar we vrijwilligers hebben mogen inzetten. 

Vrijwilligers aangemeld
0
Vrijwilligers ingezet
0
Projecten
0

Musea

Juni – Augustus 2020
Op 1 juni mochten de musea weer open. Maar wel met extra maatregelen; en dat betekent extra mensen. Ook is het zo dat er veel vrijwilligers in de musea werken die zelf in de risicogroep vallen. Gelukkig konden wij ze uit de brand helpen!
Lees meer over alle musea waar wij vrijwilligers hebben geplaatst.

Blauw Helpt Oranje Maakt

Mei – Juni 2020
Een grote wens van Punselie was het bedanken van de medewerkers van de verpleeg- en verzorgingshuizen. Samen met donaties, hulp van ActiZ en sponsoren zijn we de uitdaging aangegaan. We hebben 3000 superhelden-boxen door heel het land rondgebracht. Ruim 180.000 zorghelden hebben kunnen genieten van het stroopkoekje!

Blauw Helpt in Beweging

April – Juli 2020
Wat begon als een hulpvraag van Stichting Buitenzorg, leidde tot vele leuke bewegings-activiteiten door heel Nederland. 
Collega Renate zette haar eerste activiteit op, inmiddels doet ze het samen met een andere collega. En ze zijn niet de enige! Lees verder over de andere projecten.

Surveilleren op School

Mei – Juni 2020
Van het Nova College kregen we het verzoek om surveillanten te leveren. In mei en juni deden veel MBO-leerlingen examen. Waar dat normaal gesproken in grote ruimtes met veel leerlingen bij elkaar kan, was dat nu niet mogelijk. Ruim 250 vrijwilligers hebben zich ingezet!

Zwerfvuil in Ede

April 2020
In Ede viel het stewardess Rianne op dat er zoveel zwerfvuil langs de weg lag. Samen met 3 andere collega’s hebben ze met ringen en knijpers (geleend van de gemeente) ruim 22 vuilniszakken kunnen vullen. 

Tekorten aan Schorten

April – Juni 2020
Voor Sewing Heroes zijn vier collega’s aan het naaien geslagen met oude lakens en doeken. Voor het verplegend personeel maakten ze hier schorten van. De tekorten die in Nederland waren ontstaan, vulden ze op met lekker te dragen en goed wasbare schorten.

Heel ‘Blauw Helpt’ Bakt

April 2020
In de zorg heeft het personeel het zwaar gehad. Zo ook de medewerkers van Siza, een organisatie die zorg levert aan mensen met een beperking. Maanden mochten de cliënten geen of weinig bezoek ontvangen en lag er extra druk op het zorgpersoneel. Wij hebben ze verrast met een zoet bedankje!

Kado op Niveau

April 2020
In april nam Betsie met ons contact op. Haar vriendin Marijke was bijna jarig en ze zou haar zo graag willen verrassen. Wegens een longziekte mocht Marijke het huis niet uit en ook niemand op bezoek hebben. Maar dankzij een KLM schaarwagen konden we een ontmoeting op hoogte regelen, direct aan het balkon van Marijke!

Superhelden op de IC

April 2020
Punselie Cookie Company vroeg onze hulp. Graag wilden ze alle IC-medewerkers bedanken en een hart onder de riem steken. Hiervoor hebben ze boxen gemaakt met hun eigen ‘superhelden-stroopkoekje’. Onze vrijwilligers hebben de koekjes op 80 IC’s in heel Nederland rondgebracht.

Hulp in de buurt

Maart – Juli 2020
Naast de grote projecten zijn er ook veel vrijwilligers als ‘stille kracht’ aan het werk geweest. Door heel het land deden  piloten boodschappen voor ouderen, wandelden stewardessen met mensen of was grondpersoneel voor ouderen in een risicogroep aan het tuinieren. Dankbaar werk, waarbij ze op persoonlijk vlak veel hebben kunnen betekenen.

Begeleiders op scholen

Maart – April 2020
Stewardessen zijn aan de slag gegaan als ‘leerling-begeleider’. Scholen waren nog open voor gezinnen met ouders in vitale beroepen. De leraren waren druk met het voorbereiden van thuis-opdrachten, overleg met collega’s en kampten ook met veel zieken. Daarom werd elke dag een leraar bijgestaan door een vrijwilliger op 2 scholen rond Arnhem.

Academie Tien

Maart – Mei 2020
Voor Academie Tien (een middelbare school) en Taal doet Meer hebben wij 45 vrijwilligers kunnen koppelen als ‘coach’ voor scholieren uit kansarme gezinnen. Doordat de scholen dicht waren, moesten ze middels thuisonderwijs zichzelf blijven scholen. Hiervoor konden veel kinderen wat coaching gebruiken.

Helpen bij Reakt

Maart – Juli 2020
Door de corona-maatregelen, kon GGZ-instelling Reakt niet meer de begeleiding en hulp aanbieden op de reguliere manier. Koken, wat normaal in groepjes plaatsvind, was onmogelijk. Gelukkig konden de medewerkers van KLM Catering Services daarbij helpen!

Kaartjes van Janine

Maart – Juni 2020
Stewardess Janine bood in maart haar hulp aan, om kaartjes te sturen naar mensen die het verdienen. Dat vonden we een heel leuk idee en zo heeft ze in 3 maanden tijd ruim 150 kaartjes verstuurd. Alle kaartjes maakte ze zelf, inclusief een handgeschreven boodschap voor de ontvanger.

Operatie Traktatie

Maart 2020
Graag wilden wij de Nederlandse hulpverleners een hart onder de riem steken. De mannen en vrouwen die dag en nacht bezig zijn om ons land veilig en gezond te houden hebben we verrast met 6000 traktatie-tasjes gevuld met allerlei lekkernijen.