Blauw Helpt in Beweging

Op allerlei plekken in Nederland zijn vrijwilligers actief geweest in het bieden van leuke activiteiten voor mensen met een beperking.

Veenendaal

Stichting Buitenzorg wilde graag een leuke bewegings-activiteit voor haar cliënten. De mensen wonen in een begeleid-wonen project en hadden sinds corona nog maar weinig beweging. Collega Renate zette een leuke en geslaagde activiteit neer!

De reacties van de zorgmedewerkers en de bewoners waren zo positief, dat ze Renate hebben gevraagd om vaker dit soort activiteiten te organiseren.

Den Haag

Stewards Martijn en Danny voor een middag vol vermaak gezorgd. Bij de Kessler Stichting deden ze vrijwilligerswerk, welke voorziet in opvang, begeleiding en zorg van cliënten.

Zo hebben ze geholpen met muziek draaien, drankjes rondbrengen, een dansje gedaan en lekker gezongen. Muziek verbindt en dat hebben Martijn en Danny ook ervaren.

Rotterdam en Puttershoek

Hier zijn Ritesh en Alexander aan de slag gegaan na een verzoek van Profila Zorg. Beide zijn steward, maar kenden elkaar nog niet. Met het doorsturen van filmpjes naar elkaar en met telefonisch overleg, wisten ze een leuke activiteit voor te bereiden. De combinatie van dans en fitness was een groot succes en het plezier spatte ervan af!
Ze zijn meteen gevraagd om vaker dit soort activiteiten te organiseren.