banner_ingevuld_1351
Beste Vrijwilliger,

Inmiddels zijn we ruim 3 weken actief en doen we steeds meer!
Deze week stond voornamelijk in het teken van Operatie Traktatie. Daarover verderop meer.


Nog steeds groeien we; met ruim 1300 vrijwilligers hebben we een mooie kaartenbak om goede matches uit te kiezen. Ook het aantal hulpvragen neemt toe, mede dankzij de vele media aandacht die we hadden.
Zo waren we naast de kranten ook te zien bij Omroep Max (begint op 5 min.) en heeft stewardess Janita een heel leuk interview gehad bij Hart van Nederland.
Even de balans opmaken
Onze cabine collega's zijn het beste vertegenwoordigd met bijna 2/3e van de inschrijvingen. Daarna komt de cockpit (20%), gevolgd door de helden van de grond (16%).

Vind je jouw divisie ondervertegenwoordigd? Laat je collega's zich ook inschrijven!
grafiek
Schermafbeelding 2020-04-11 om 20.35.54
KLM Catering Services (KCS) kookt voor Reakt
Sinds deze week kookt KCS voor dak- en thuislozen in Noord-Holland. GGZ instelling Reakt kookt normaal in groepsverband. Omdat zaken in groepsverband nu allemaal stil liggen, vallen ook de maaltijden weg. Elke dag koken er 6 vrijwilligers op Schiphol-Noord. Daarna worden de maaltijden tevens door vrijwilligers naar Zaandam gebracht. Ook zijn er 2 van onze vrijwilligers op de locatie in Zaandam aanwezig voor het bereiden van speciale maaltijden, zoals halal-gerechten. Hierna gaan alle maaltijden gezamenlijk de deur uit voor afgifte aan cliënten door heel Noord-Holland.
We zoeken nog koks in Zaandam. Interesse? michael@blauwhelpt.nl
Zeeuwse hulp gevraagd
Voor de 21-jarige Jesse uit Vlissingen zoeken we 1 dag hulp.
Hij heeft een aangeboren dwarslaesie en zit daardoor in een rolstoel. Er staat voor hem een nieuwe handbike klaar in Hedel, die daar opgehaald kan worden. Maar door het coronavirus rijdt de zorgtaxi nu niet. Bij het ophalen moet Jesse zelf ook mee en zal de handbike worden afgesteld op zijn rolstoel. Dit zal zo'n 1 tot 3 uur in beslag nemen.
Heb je een beetje een ruime auto en heb je zin om een dagje te rijden (Vlissingen-Hedel 1,5uur), dan maak je Jesse super blij.
Brandstof wordt uiteraard vergoed en het gevoel van dankbaarheid verdwijnt nooit meer, beloofd!

Stuur een mailtje naar luc@blauwhelpt.nl voor meer details.
Schermafbeelding 2020-04-11 om 20.19.36
Schermafbeelding 2020-04-11 om 20.53.18
Operatie Traktatie
Toen vorige week het bedrijf met ons contact opnam om te vragen of we nog behoefte hadden aan producten die ze anders weg moesten gooien, twijfelden we geen moment.
Maar wie konden we er blij mee maken? Een groot deel gaf KLM al aan hulpbehoevenden, dus misschien konden we nu een keer de hulpdiensten in het zonnetje zetten.
En zo startte 'operatie traktatie'. In no-time hadden we 30.000 producten, 15 vrijwilligers, een vrachtwagen, een busje en een productie ruimte bij KLM Catering om de 5900 tasjes te maken.
De traktatie tasjes (gevuld met drinken/muffin/chips etc.) gingen voornamelijk naar politie, brandweer en ambulancediensten in en om de randstad.
De reacties waren overweldigend! Heel erg leuk hoe dit kleine gebaar gewaardeerd werd door de mensen die zich dagelijks inzetten om ons veilig en gezond te houden.
IMG_1307
Teken- en verfspullen
Een wat ander verzoek kwam bij ons binnen; Andrea uit Schiedam zou graag materialen willen hebben om deze tijd een beetje creatief door te komen. Heb je nog schildersdoeken, pencelen, acrylverf, houtskool of andere teken- en verfspullen over? Mail dan naar bas@blauwhelpt.nl en dan zorgen we samen dat het haar kant op komt!
Janine bedankt!
Onze tweebander Janine maakt al een tijd leuke kaarten, die via Blauw Helpt gratis verstuurd kunnen worden naar iemand die het verdient. Inmiddels staat de teller al over de 100 kaarten en dat is een grote bos bloemen waard. Keep up the good work!

Heb jij ook leuke foto's gemaakt van je vrijwilligerswerk?
Stuur ze naar info@blauwhelpt.nl
PHOTO-2020-04-04-21-09-56
blauw_hart_logo_media
Schermafbeelding 2020-04-11 om 23.22.40
haarlems-dagblad-krant
Schermafbeelding 2020-04-11 om 23.25.34
HP_Doordeweeks_640x558
luchtvaartnieuws_vierkant kopie
haarlems-dagblad-krant
volkskrant2
up-in-the-sky-logo-klein
Nieuwsbrief #1 - Nieuwsbrief #2
instagram youtube facebook