banner_nieuwsbrief2
Beste Vrijwilliger,

Vorige nieuwsbrief zaten we nog op 800 aanmeldingen, nu zijn we zelfs de grens van 1000 vrijwilligers gepasseerd! Voor de 300+ nieuwe vrijwilligers die erbij gekomen zijn; elke week zal er een nieuwsbrief worden verstuurd met de laatste updates en projecten.

Er lopen inmiddels al een hoop projecten en steeds meer vrijwilligers worden actief ingezet.
Ook zitten er nog wat leuke projecten in de 'pijpleiding' en verwachten we de komende weken de eerste vrijwilligers hier in te zetten.
Aangezien de piek van corona-patiënten nog komt en de noodmaatregelen minstens een maand doorgaan, zal er steeds meer behoefte komen aan extra handen.
Dus ben je nog niet gevraagd voor een hulpvraag: 'stand-by!'

Verder waren we zeer vereerd dat Minister Hugo de Jonge aandacht heeft gegeven aan Blauw Helpt.

Maar ook kleine bedankjes zoals deze betekenen minstens net zoveel voor ons:

Wederom een pluim voor cabine collega Janine! Ze knutselt, schrijft en plakt zich een slag in de rondte, en niet zonder resultaat!
Schermafbeelding 2020-04-01 om 23.04.05
Reakt-GGZ
Deze week zijn de eerste vrijwilligers ingezet voor het project van Reakt. Ze zijn ontzettend blij dat jullie hen in groten getale komen versterken in Noord-Holland. Op korte termijn zoeken ze ook mensen in Rotterdam en Den Haag om mensen met een psychische kwetsbaarheid individueel te ondersteunen met wat sociale interactie, het doen van boodschappen of om gewoon een spelletje met ze te spelen. In Den Helder zouden ze graag vrijwilligers hebben op hun inlooplocatie om mee te werken aan dagbesteding voor deze groep mensen. Je wordt overigens als vrijwilliger nooit ingezet op meer 'risicovolle’ locaties, zoals gesloten klinieken, omdat dit specialistisch werk betreft en wordt uitgevoerd door getrainde zorgverleners. Ook wordt er altijd rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.
Dus, woon je in Rotterdam, Den Haag of Den Helder en vind je het ook leuk en waardevol om deze mensen te ondersteunen? Stuur dan een berichtje naar michael@blauwhelpt.nl
Schermafbeelding 2020-04-03 om 14.45.00
KLM Catering Services (KCS) kookt voor Reakt
De collega's van KCS hebben vorige week contact met Blauw Helpt gezocht om te kijken op welke manier ze hun steentje kunnen bijdragen. KCS is een dochter van KLM en ook zij hebben veel personeel beschikbaar om Nederland te helpen.
Reakt kookt normaal in groepsverband met clienten en voorziet de dak- en thuislozen van maaltijden. Omdat zaken in groepsverband nu allemaal stilliggen, vallen ook de maaltijden weg.
KCS is daarmee aan de slag gegaan en verzorgt vanaf volgende week 200 tot 300 maaltijden per dag voor de dak- en thuislozen in Noord-Holland!
Leerling-begeleider
In het oosten van het land is Rachel samen met 2 andere stewardessen aan de slag als 'leerling-begeleider'. De scholen zijn nog open voor gezinnen met ouders in vitale beroepen. Echter zijn veel leraren druk met het voorbereiden van thuis-opdrachten, overleg met collega's en kampen ze ook met veel zieken. Daarom heeft deze basisschool om hulp gevraagd en staat een vrijwilliger elke dag een leerkracht bij. Rachel heeft veel plezier in haar tijdelijke 'baan' en ook de school is heel blij met haar inzet!

Heb jij ook leuke foto's gemaakt van je vrijwilligerswerk?
Stuur ze naar info@blauwhelpt.nl en laat even weten of wij ze mogen gebruiken op onze social media kanalen.
rachel
Coaches gezocht - herhaling
Voor Academie Tien, een middelbare school uit Utrecht, hebben wij 20 vrijwilligers kunnen koppelen als 'coach' voor scholieren uit kansarme gezinnen. Doordat de scholen dicht zijn, moeten ze middels thuisonderwijs zichzelf blijven scholen. Hiervoor kunnen veel kinderen wat begeleiding gebruiken. Wegens groot succes zoeken ze nog meer vrijwilligers. Drie keer per week 30 minuten (video-) bellen is je inzet. Ook voor Taal Doet Meer (een vergelijkbaar initiatief) zoeken we nog mensen. Heb jij ervaring met jongeren en lijkt het je leuk om ze te coachen? Neem contact met ons op via pien@blauwhelpt.nl
Schermafbeelding 2020-04-03 om 15.49.26
Sticker actie
We vernamen dat onze collega Niek Bastra een actie heeft opgezet om geld in te zamelen om mensen te helpen. Geheel toevallig had hij dezelfde naam in gedachten. We omarmen uiteraard dit initiatief en vinden het leuk dat ook hij zich inzet.
Voor de kaartjes actie heeft Niek 50 postzegels gedoneerd en daarnaast heeft hij ook handschoenen e.d. aan een geboortecentrum gegeven. We zijn benieuwd waar de volgende donaties heen gaan!
Club HUG
Wij zijn benaderd door Club HUG en hebben besloten om hun goede initiatief met jullie te delen omdat je dit gemakkelijk vanuit huis kunt doen en daar iemand heel blij mee maakt!

“Het corona-virus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel.” Juist nu zitten ouderen eenzaam thuis. Club HUG zet zich in om deze eenzaamheid tegen te gaan en koppelt behulpzame Nederlanders aan eenzame ouderen. Meld je aan als buddy op Buddy-ClubHUG en schrijf een berichtje naar iemand die eenzaam thuis zit. Club HUG verzamelt alle berichten en bezorgt ze, als het even kan inclusief bloemen, bij ouderen thuis die wel wat afleiding kunnen gebruiken. Als je bericht is ontvangen neemt de ontvanger contact met je op en is de buddy-connectie een feit!
blauw_hart_logo_media
haarlems-dagblad-krant
HP_Doordeweeks_640x558
luchtvaartnieuws_vierkant kopie
volkskrant2
up-in-the-sky-logo-klein
Nieuwsbrief #1

instagram youtube facebook