instagram youtube facebook 
banner_ingevuld_824
Beste vrijwilliger,

Allereerst ontzettend bedankt voor je aanmelding afgelopen week! De respons is gigantisch en ons team is hartstikke blij met alle interesse. We hebben ruim 800 vrijwilligers en dat maakt ons heel trots om jullie als collega te hebben!
Ook komen steeds meer en grotere projecten binnen waar wij verwachten binnenkort veel vrijwilligers in te kunnen zetten.

Het maakt niet uit hoe klein of groot de hulpvraag is, elke hulp is belangrijk!
Een greep uit de lopende hulpvragen:
- Boodschappen doen voor een oudere
- Hulp met thuisonderwijs voor kinderen uit 'kansarme' gezinnen
- Ophalen en afleveren van beschermingsmiddelen in Zeeland
- Helpen bij ouderen die begeleid wonen
- Oppassen bij een gezin die in de zorg werkt

Zoals je ziet zijn de hulpvragen enorm uiteenlopend. Op dit moment zijn we o.a. ook nog in overleg met een GGZ instelling voor het begeleiden van dagbesteding en met het Rode Kruis om de voedselbanken in en rond Amsterdam te bemannen.
Je krijgt van ons een mailtje of belletje als we je kunnen gebruiken op deze of andere projecten.
Mondkapjes
We merken dat er meerdere instanties zijn die op dit moment een 'geen mondkapjes beleid' hanteren. Dat betekent dat personeel en vrijwilligers zonder mondkapje aan de slag gaan. De reden hiervoor is dat het voornamelijk een vorm van schijnveiligheid geeft en tevens bij onzorgvuldig op- en afdoen van het mondkapje juist extra verspreidingsrisico geeft.
Je kunt overigens altijd een opdracht weigeren als je wel een mondkapje wilt dragen en dit mag niet.
Kaartjes Actie
Cabine collega Janine kwam met het supergave idee om kaartjes te sturen naar mensen die dat verdienen. Ze maakt en schrijft de kaarten zelf en stuurt ze dan op.
Hier vraagt ze geen vergoeding voor, maar een kleine bijdrage voor de postzegels is altijd welkom! DONEER HIER
Schermafbeelding 2020-03-26 om 10.07.08
Coaches gezocht
Voor Academie Tien, een middelbare school uit Utrecht, hebben wij 12 vrijwilligers kunnen koppelen als 'coach' voor scholieren uit kansarme gezinnen. Doordat de scholen dicht zijn, moeten ze middels thuisonderwijs zichzelf blijven scholen. Hiervoor kunnen veel kinderen wat begeleiding gebruiken. Ze kunnen nog zo'n 30 vrijwilligers gebruiken. Drie keer per week 30 minuten (video-) bellen is je inzet. Heb jij ervaring met pubers en lijkt het je leuk om ze te coachen? Neem contact met ons op via pien@blauwhelpt.nl
Privacy
Als we een match hebben tussen jou en de hulpvrager, zullen wij in principe jouw contactgegevens doorgeven aan deze partij. Zij zullen dan contact met je opnemen om je beschikbaarheid af te stemmen. Wil je niet dat een hulpvrager contact met jou kan opnemen, stuur dan een mailtje naar: privacy@blauwhelpt.nl
Wegens praktische redenen zullen we je dan volledig uit ons vrijwilligersbestand halen.
instagram youtube facebook