instagram linkedin facebook 
banner_ingevuld_2120
Beste vrijwilliger,

Vandaag werpen we een kleine terugblik over de afgelopen periode. We zijn pas 3 maanden bezig, maar voor ons voelt het veel langer. Als je ziet hoeveel projecten er zijn gestart, hoeveel vrijwilligers hun steentje hebben bijgedragen en wat er allemaal bereikt is, dan is dat iets om heel trots op te zijn met elkaar! We hebben een nieuwe pagina gemaakt, waarbij je een inkijkje krijgt in de projecten waar jullie actief zijn (geweest).

In de volgende nieuwsbrief zullen we ook vooruit gaan kijken. Want gelukkig begint het aantal vluchten rustig weer toe te nemen en gaan wij kijken welke vorm Blauw Helpt de komende maanden zal krijgen.

Nog een kleine oproep voor alle vrijwilligers die zich in een museum inzetten of elders als bezoekregisseur; zouden jullie foto's van jullie werk willen sturen naar luc@blauwhelpt.nl
Dan kunnen we daar een mooie collage van maken en op onze site plaatsen 💙
ardjan
Bonbons uit eigen doos
Ard Jan is een van de eerste vrijwilligers die hulp kon bieden. Omdat we contact hadden na de media aandacht en hij handig met computers is, is Ard Jan inmiddels onderdeel van het Blauw Helpt Team. Hier vertelt hij zijn ervaring met het helpen van een oudere dame:

Bas (van Blauw Helpt) belde mij eind maart met de vraag of ik boodschappen zou willen doen voor Mevr. Jansen. Daar heb ik gelijk ja op gezegd en sindsdien heb ik tweemaal per week boodschappen gedaan voor haar. Nu waren de boodschappen niet eens het belangrijkste, maar voornamelijk het sociale contact. Na een tijdje van ‘de kat uit de boom kijken’ praatte ze honderduit elke keer als ik langskwam.

Nu ik net vakantie heb genoten en alles weer een beetje normaal begint te worden heb ik toch even contact opgenomen met het buurtbusje waar ze altijd boodschappen mee heeft gedaan. Dat rijdt weer. Zojuist dus voor de laatste keer boodschappen gedaan.

Ze begreep het maar vond het wel heel jammer, het was wel heel erg luxe zo! Voor mij is het ook wel goed zo na al die maanden fietsen. Daarbij is mijn rooster steeds voller aan het raken met allerlei vluchtjes.

Het was leuk om gedaan te hebben, zelfs nog met deze job in de Volkskrant en op Omroep Max geweest 😆
Om deze actie af te sluiten was ik even bij de bakker om een tompouce en een moorkop voor haar te halen. Als dank heb ik een doosje bonbons gekregen - die ik nog even zelf mocht halen haha!
miriam1
Bezoekregisseur
In Amsterdam is Miriam sinds enkele weken aan de slag in verzorgingshuis De Die als bezoekregisseur. Ze stuurde ons deze 2 leuke selfies met haar 'collega's' en liet weten dat het samenbrengen van familieleden met bewoners heel dankbaar werk is en ze zich met veel plezier inzet!
miriam2
Hulp in de Haaglanden
In de regio Haaglanden (Delft, Den Haag, Rijswijk) zijn er veel hulpvragen, met name voor 'bezoekregisseurs' Daarom hebben we deze aanvragen gebundeld.
Als bezoekregisseur bij een verpleeg- of ziekenhuis ben je er verantwoordelijk voor dat bezoek zich aan de maatregelen houdt en zich veilig en welkom voelt.
Woon je in (de buurt van) Den Haag en lijkt het je leuk om te helpen? Je bent hard nodig!
Kijk voor meer informatie hier of om je meteen in te schrijven voor bepaalde data kun je hier klikken.
heemskerk1
heemskerk2
heemskerk3
Vergeetmenietjes
Maandag en dinsdag heeft een aantal vrijwilligers met groene vingers zich ingezet in Heemskerk. Hier werd bij zorgcentrum Westerheem een binnentuin aangelegd voor demente ouderen. Deze ouderen konden door corona nog slechts met een bepert aantal op hun kleine terras zitten en niet met familie aan de wandel. Door de inzet van onze kanjers zijn er mooie bloembakken gemaakt en voorzien van vrolijke bloemen. Inmiddels hebben de eerste bewoners met veel dankbaarheid gebruik gemaakt van de tuin!
Schermafbeelding 2020-06-30 om 12.57.48
Een feestelijk eerbetoon aan Hannie Schaft
In de vorige nieuwsbrief deden we een oproep voor enthousiaste vrouwelijke vrijwilligers die wilden meewerken aan filmopnames ter ere van de 100-jarige geboortedag van Hannie Schaft.
Deze verzetsheldin krijgt wegens de corona maatregelen een alternatieve herdenking.
Ruim 70 vrijwilligers zijn komen opdagen en daarmee was het een groot succes.
Dit schrijft de voorzitter van de Hannie Schaft Stichting als reactie:
"Zonder de medewerking van Blauw Helpt was deze filmische ode aan 100 jaar Hannie Schaft niet tot stand gekomen, dus onze dankbaarheid is heel groot."
Eind juli zal de film af zijn en publiekelijk worden gemaakt. Via deze weg, ook namens Blauw Helpt: Bedankt dames!
Schermafbeelding 2020-06-21 om 09.49.50
Bedankt!
Op het moment dat Nederland 'op slot' ging, was er een grote behoefte van mensen aan contact op afstand. Cabine collega Janine liet ons weten dat ze graag wilde helpen met het versturen van handgemaakte kaarten naar mensen die dat wel konden gebruiken. In 3 maanden tijd heeft ze 160 kaarten gemaakt en verstuurd met een handgeschreven boodschap erop. Van een felicitatie tot 'ik denk aan je'. We hebben heel veel leuke reacties op de kaarten gehad, maar inmiddels is gewoon contact gelukkig steeds beter mogelijk. Dus zijn we gestopt met de kaartjes-actie en willen we Janine enorm bedanken voor haar inzet!
blauw_hart_logo_media
telegraaf-logo1
hetparool
volkskrant
detoren
Nieuwsbrief #1 - #2 - #3 - #4 - #5 - #6 - #7 - #8 - #9
instagram linkedin facebook