instagram linkedin facebook 
banner_ingevuld_2143
Beste vrijwilliger,

Op de kop af bestaat Blauw Helpt vandaag 4 maanden. Het klinkt als een korte periode, maar het voelt voor ons best lang. Mede omdat er in zo'n korte tijd zoveel bereikt is.
We begonnen ons initiatief met als doel: 'ons steentje bij te dragen door vrijwilligerswerk uit te voeren op plekken waar dat in deze crisis het hardst nodig is!'.
Ik denk dat we vol trots mogen zeggen dat we op veel vlakken ons steentje bij hebben kunnen dragen!

Deze korte reflectie brengt ons op de huidige stand van zaken en op de maanden die voor ons liggen. Waar KLM in maart vrijwel volledig tot stilstand kwam, zitten we nu weer in een opbouwende fase. Per afdeling of divisie verschilt de werkdruk, maar we zien de trend omhoog gaan. Met name bij KLC en op de 777/787 wordt er weer groots opgeschaald. Voor ons als werknemer positief! Maar dat heeft als consequentie dat we ons minder vaak elders nuttig kunnen maken en ook minder flexibel zijn.

Daarom zal Blauw Helpt rustig aan gaan afschalen. Dit houdt in dat we per heden geen nieuwe hulpvragen meer aannemen. Ook zullen alle huidige hulpvragen t/m 31 augustus door ons begeleid worden. Daarna staat het je vrij om op individuele basis door te gaan met vrijwilligerswerk.
We zijn nu de laatste openstaande verzoeken aan het behandelen, waarbij we hopen dat er genoeg animo is vanuit jullie om je ook de komende nog tijd nuttig te maken in de maatschappij!

In de volgende nieuwsbrief zullen we bekend maken op welke manier we afscheid nemen van jullie als vrijwilliger en hebben we nog een gepaste laatste actie. Tot die tijd zetten wij de schouders er nog 100% onder! 💙
Schermafbeelding 2020-07-16 om 14.36.43
Blauw Helpt aan zee
Het Blauw Helpt Team heeft een bijzondere aanvraag binnen gekregen: wij zijn op zoek naar een gezelschapsdame of -heer!
Voor een mevrouw van 91 wordt begeleiding gezocht in haar zomerwoning in Noordwijk. Het gaat om alle weekenden in augustus, van vrijdagochtend 11 uur tot zondagavond 19 uur.
Mocht je een aantal weekenden beschikbaar zijn, dan is dat ook mogelijk.
Deze pittige dame heeft geen fysieke verzorging nodig, dat doet ze zelf. Boodschappen worden gedaan, koken ook. We zoeken voor deze mevrouw een charmante en sociaal zeer vaardige gezelschapsdame of -heer, die goed kan omgaan met licht dementerende ouderen. Je gaat bijvoorbeeld met deze dame op de boulevard een kopje koffie drinken, doet een spelletje, gaat met haar uit eten. Het gaat vooral om aandacht, geduld en gezelschap.
Deze mevrouw verblijft in Noordwijk in een ruime woning. Je staat er niet alleen voor: haar zoon en zijn gezin zijn ook aanwezig. Bij een goede klik bestaat de mogelijkheid dat het verlengd wordt tot en met september.
Bij interesse van een Blauw Helpt-collega, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats in Zeist. Voor deze aanvraag is het immers van groot belang dat jij en degene die je gezelschap gaat houden, met elkaar overweg kunnen.
Hoewel het niet de gewoonte is bij Blauw Helpt om vrijwilligerswerk te belonen, is in dit specifieke geval, en op aangeven van de familie, een dagvergoeding bespreekbaar. Het gaat hier immers niet om een klusje van een paar uur, maar om een langdurige en intensieve opdracht.
Geïnteresseerd? Mail met pien@blauwhelpt.nl
Schermafbeelding 2020-07-16 om 14.47.22
Schermafbeelding 2020-07-16 om 14.48.34
Schermafbeelding 2020-07-16 om 14.47.56
Team Building
Het team van KLM's Repair Engine Services benaderde ons voor een alternatieve team building activiteit. De managers wilden graag gezamenlijk de handen uit de mouwen steken en iets voor de omgeving betekenen. Blauw Helpt zorgde ervo
or dat zij begin juli Buurtcentrum Tabitha in Haarlem (ook bekend als Koopjes & Koffie De Schalk) een fikse make-over konden geven.
Het buurtcentrum was super blij en dankbaar met de hulp van de 14 collega's!
kasteel_de_haar
Word een echte kasteeldame of heer in Kasteel de Haar!
We zijn inmiddels actief op meerdere kastelen en dankzij de vele goede ervaringen kunnen ze bij Kasteel de Haar ook zeer weledelgestelde vrijwilligers gebruiken.
Het kasteel (gelegen west van Utrecht) is uniek in zijn schoonheid, zowel van binnen als van buiten.
Er zijn al veel vrijwilligers actief, maar ze kunnen nog wat gastvrije KLM'ers gebruiken!
Samen met de coördinator van het kasteel kun je afspreken wanneer je wordt ingezet, hoe lang (halve of hele dag) en welke functie je zou willen bekleden. Als gids, rondleider, kassavrijwilliger of gewoon gastvrouw/gastheer kun je helpen. Er is een reiskostenvergoeding beschikbaar.
Lijkt het je leuk, of heb je nog meer vragen? Mail dan naar luc@blauwhelpt.nl
astrid
De vrijwilliger aan het woord
Namens Blauw Helpt heb ik in mei en juni een aantal dagen gesurveilleerd bij het Nova College in Beverwijk.
Ik had verwacht (en gehoopt) dat ik in een schoollokaal gestresste kids mocht geruststellen tijdens hun schoolexamens, maar dat bleek een illusie.
“Hek 23” was mijn plek en daar mocht ik iedereen vragen naar een gegronde reden om het schoolterrein op te rijden.
De eerste keer met een dikke beveiligingsjas aan tegen wind en regen, de andere keren was het heerlijk toeven in het zonnetje.
Ik heb daar met veel mensen gesproken, van zenuwachtige leerlingen tot mensen die hun hondje uitlieten. Er kwam van alles voorbij.
Heb mij dus uiteindelijk prima vermaakt bij Hek 23!
Het maakte mijn dagen tijdens mijn lege vliegrooster toch zinvol.
Het werd bijzonder gewaardeerd door het schoolpersoneel en de directeur. Vooral het feit dat een ‘hoofd stewardess’ en zélfs een co-piloot kwamen surveilleren! - Astrid Bielfeldt (Inflight - SP)
Bedankt voor je inzet Astrid, leuk om te zien dat het zowel jou als het Nova College goed is bevallen!
En natuurlijk willen we via deze weg de andere 250(!) vrijwilligers die zich daar hebben ingezet onwijs bedanken! We weten dat ze daar moeite hadden met het opstarten en inzetten van vrijwilligers, jullie flexibele en begripvolle houding werd zeer gewaardeerd!
mariska
Actief in de musea
Hier nog 2 leuke foto's van enthousiaste vrijwilligers in de musea. Daphne en Mariska zijn in het Verzetsmuseum en actief en hebben het naar zin. Op de andere foto zie je Eva die in de souvenirwinkel van het Muiderslot aan het werk is.
Leuk om te zien dames en dank voor het insturen van de foto's!
eva
blauw_hart_logo_media
luchtvaartnieuws
haarlemsdagblad
weekendkrant
telegraaf-logo1
Nieuwsbrief #1 - #2 - #3 - #4 - #5 - #6 - #7 - #8 - #9 - #10 - #11
instagram linkedin facebook