instagram linkedin facebook 
banner_ingevuld_2074
Beste vrijwilliger,

We zijn weer 2 weken verder en Nederland gaat langzaam aan weer open. Hierdoor neemt ook de vraag naar vrijwilligers toe. Veel 60-plussers dragen normaal hun steentje bij, maar die vallen nu in een risicogroep. Ook zijn er mensen nodig die zorgen dat overal de maatregelen goed worden opgevolgd en dat bezoekers zich veilig en welkom voelen. Perfect voor ons als luchtvaartpersoneel; op het werk doen we vaak precies hetzelfde.
Dus zijn er heel veel vrijwilligers van start gegaan in musea, gezondheidscentra en verpleeghuizen.
We krijgen veel positieve feedback van zowel de hulpvragers als de vrijwilligers.
En soms komt het positieve uit een onverwachte hoek, vorige week gaf de Telegraaf aandacht aan Blauw Helpt met een prachtig groot artikel en leuke profielschetsen van enkele vrijwilligers.

Bij de meeste projecten benaderen we jullie als je in de buurt van de hulpvraag woont, maar ook deze nieuwsbrief staan er weer wat hulpvragen in waar je op kunt reageren.
De meeste hulpvragen komen uit de Randstad, we hopen dat we de komende tijd steeds meer door het hele land vrijwilligers kunnen inzetten!
Schermafbeelding 2020-06-13 om 10.29.32
Blauw Helpt in Beweging!
Regelmatig komen er aanvragen van zorgorganisaties bij ons binnen met het verzoek om wat afleiding en activiteiten voor bewoners te bieden. Dat zijn zaken die je met een beetje creativiteit ook prima op de anderhalve meter afstand kunt doen, en met het enthousiasme van onze vrijwilligers is zo’n evenement elke keer weer een feestje!
Bij Profila Zorg-locaties in Rotterdam en Puttershoek traden Ritesh Kalpoe en Alexander van Wijk op met swingende combi van dans en fitness. Blauw Helpt heeft de film gezien, het plezier spatte ervan af!
Schermafbeelding 2020-06-13 om 10.39.10
In het oosten van het land waren Renate Milder-Timmer en Vanessa Heijting actief bij Siza, waar zij bij twee begeleid wonen projecten flitsende moves met glitterpoms verzorgden. Vrolijke gezichten, enthousiaste deelnemers en begeleiders.

Wij willen Alexander, Renate, Ritesh en Vanessa van harte bedanken voor hun inzet, tijd en moeite. Door jullie inzet konden een hoop mensen even de corona-ellende vergeten en onbezorgd vrolijk zijn!
Blauw Helpt Groen
Voor de botanische tuinen, De Hortus Haren bij Groningen, zoeken we nog enthousiastelingen die daar tenminste 1 dagdeel per week kunnen helpen bij de receptiebalie en het Hortus Café. Doordat hun vaste vrijwilligers in de risicogroep vallen, is de Hortus heel blij als wij met ons Blauwe hart weer wat kleur kunnen geven aan deze schitterende tuinen. Eventueel kunnen je groene vingers in een later stadium ook gebruikt worden in de tuin zelf. Er is helaas geen budget voor een reiskostenvergoeding.
Als je interesse hebt, stuur dan een mail naar janherman@blauwhelpt.nl
Armbandjes waar iedereen blij van wordt
Cabine collega Lisa maakt hele leuke armbandjes, waarvan de helft van de opbrengst naar Blauw Helpt gaat.
Hiermee zijn al 3000 medewerkers in de verpleeghuizen blij gemaakt met superhelden-koekjes en kunnen we bijvoorbeeld polo's aanschaffen. De 'airline bracelets' zijn er in verschillende soorten, kijk hiervoor op de Instagram-pagina.

Ze kosten €8, waarvan Lisa de helft aan Blauw Helpt doneert! 💙

Je kunt haar bij interesse een DM sturen of een mailtje.
Schermafbeelding 2020-06-13 om 10.17.09
Schermafbeelding 2020-06-12 om 21.40.50
Blauw Helpt zoekt jou voor filmopnames van de Nationale Hannie Schaft Stichting!
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Hannie Schaft werd geboren. Hannie was een jonge Haarlemse, die in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van een uniek gewapend verzetstrio. Hannie Schaft is uitgegroeid tot een nationaal verzetssymbool uit de Tweede Wereldoorlog.
Dit jaar zou een prachtig herdenkingsjaar worden. De Nationale Hannie Schaft Stichting had allerlei mooie bijeenkomsten en evenementen gepland, die door COVID-19 allemaal zijn afgelast. Daarom is er een alternatief bedacht. Er wordt naar aanleiding van Hannie’s 100ste geboortedag een documentaire gemaakt om op scholen getoond te worden en die later dit jaar ook zal worden uitgezonden op de Nederlandse televisie. Het is de bedoeling dat dit filmpje viral zal gaan, in Nederland en ver daarbuiten.
Binnenkort zullen een deel van de opnames plaats vinden in het Haarlemse Kenaupark. Blauw Helpt zoekt voor deze Hannie Schaft opnames 100 - 120 vrouwelijke collega’s die op maandag 29 juni van 09.30 – 13.00 uur beschikbaar zijn, (reservedatum bij slecht weer: donderdag 2 juli, 09.30 - 13 uur).
Lijkt het je leuk om mee te werken aan deze filmopnames, heb je zin om je feestelijkste en mooiste outfit aan te trekken en met heel veel collega’s en andere vrijwilligers een bijzondere ochtend in het park te hebben om daarmee de boodschap van Hannie Schaft verder uit te dragen, klik dan hier voor meer informatie en meld je aan! Nog vragen? Mail naar pien@blauwhelpt.nl
Dank aan alle superhelden!
Afgelopen weken (en komende week) zijn zo'n 30 vrijwilligers door heel Nederland gereden om de superhelden-boxen te bezorgen bij de zorgverleners. Van Texel tot Maastricht, van Colijnsplaat tot Silvorde. Af en toe was het bezoek onverwacht en keken de zorgverleners verbaasd op, de andere keer werden de koekjes (en vrijwilligers) met open armen ontvangen. Komende week staan nog delen van Drenthe, Groningen, Brabant en Limburg op de routes en dan zijn we klaar!
Ondanks de enorme inzet van de vrijwilligers en Punselie is de actie niet volledig vlekkeloos verlopen. We hebben helaas maar zo'n 50% van de geplande 2300 locaties kunnen bereiken. Iets wat voor ons heel frustrerend is, maar ook niet zoals we beloofd hadden naar de donateurs. Voor een volledige uitleg hierover, klik hier.
Voor meer foto's van het rondbrengen van de boxen, kijk hier.
Schermafbeelding 2020-06-13 om 22.22.32
drieluik_middel
REGENBOOG2
Blauw Helpt Stickeractie
We krijgen hier dagelijks vragen over en we willen graag wat duidelijkheid scheppen.
De stickeractie is een initiatief dat na Blauw Helpt is opgezet door Niek Batstra en heeft niets te maken met ons vrijwilligerswerk. Hoe goed bedoeld het ook is, het levert heel erg veel verwarring op. Ze halen geld op door de verkoop van allerlei producten, zie hier hun mooie website. Ook producten waar ‘Blauw Helpt’ op staat hebben niets met ons te maken en de donaties komen niet bij ons terecht. Wel steunen ze veel goede doelen en inititatieven, wat heel erg mooi is om te zien!
Bij vragen over alles wat met de stickeractie te maken heeft, mail naar blauwhelpt.stickeractie@gmail.com (en niet naar ons 😉 ).
blauw_hart_logo_media
telegraaf-logo1
hetparool
volkskrant
detoren
Nieuwsbrief #1 - #2 - #3 - #4 - #5 - #6 - #7 - #8 - #9
instagram linkedin facebook