banner_ingevuld_1637
Beste Vrijwilliger,

Zoals vorige nieuwsbrief aangekondigd, deze week stond in het teken van zoetigheid en zorg. Misschien heb je het al op de social media kanalen voorbij zien komen; er zijn een hoop taarten en koekjes uitgedeeld. Niet alleen voor degenen die het zo hard verdienen, ook voor de vrijwilligers was het een feestje. En over een feestje gesproken, collega Renate zette in Veenendaal een leuke dansles neer voor bewoners met een verstandelijke beperking. De bewoners gingen uit hun dak, lees hieronder meer.

We begrijpen dat velen van jullie ook graag zo'n leuke inzet heeft. We zijn in de luxe positie dat er ruim 1600 collega's staan te trappelen om iets te doen. Op dit moment is pas 1 op de 8 vrijwilligers ingezet. Toch hopen we dat je enthousiasme hier niet minder van wordt, en nog steeds zouden we in de toekomst graag een beroep op je doen! We proberen (waar mogelijk) in alle regio's mensen in te zetten van alle disciplines.
Belangrijk is dus dat we genoeg hulpvragen blijven krijgen. Dit gaat tot nu toe gestaag, maar we kunnen veel meer aan. Ken je nog iemand of een instantie in je omgeving die hulp kan gebruiken? Een verzoek is zo ingediend op Blauw Helpt.

Daarnaast willen we ook zeker de minder zichtbare vrijwilligers een dikke pluim geven. Er zijn veel collega's die nu de minder fotogenieke klussen aan het doen zijn. Of het nou het coachen van pubers is, het toekennen van budget voor 'kwetsbare kinderen' of het helpen van een oude vrouw met haar volkstuin, jullie doen zeer waardevol werk. Ga zo door!
Schermafbeelding 2020-04-26 om 22.06.48
Samen op pad naar de IC met Punselie
Vrijdag was het dan zo ver. De dagen ervoor waren hectisch, met name voor Ronald Punselie en ons teamlid Michael. Maar gezamenlijk hebben ze alles in goede banen weten te leiden, zodat onze zorghelden op alle IC's van Nederland werden verrast met een kleine traktatie. Ook voor de vrijwilligers was het een lange dag, maar de reacties waren erg positief en iedereen was heel enthousiast. Soms was hun komst een verrassing, maar altijd werden de (in totaal 25.000) koekjes dankbaar in ontvangst genomen.
Helaas kregen we geen toestemming om in uniform de lekkernijen uit te mogen delen, maar last-minute hebben we toch nog een groot deel van de vrijwilligers kunnen voorzien van een 'Blauw Helpt- polo'. Voor een foto impressie van deze mooie dag, klik hier.
Schermafbeelding 2020-04-26 om 22.32.16
Koekjes voor iedereen!
Er is blijvend een vraag van velen van jullie om ook de zorgmedewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen niet te vergeten.
Die vergeten we natuurlijk niet, echter is het met 2500 locaties en nog een veel hoger aantal medewerkers niet te doen om eventjes overal langs te rijden. Wel zijn we met meneer Punselie aan het kijken of we een mooie samenwerking op dit vlak kunnen aangaan.
Hij is bereid tegen kostprijs koekjes te leveren (hij probeert zelf ook nog ingrediënten en verpakkingen gesponsord te krijgen) en wij kunnen hopelijk jullie vragen om een superhelden-box te doneren aan een verpleeghuis naar keuze. Dit wordt wegens de omvang waarschijnlijk per pakketpost verstuurd. Zo kunnen we toch op een verantwoorde manier deze zorgverleners bedanken voor het harde werk in deze rare tijd. Hierover komende week meer.
Schermafbeelding 2020-04-27 om 08.16.24
Bewegingsactiviteit in Veenendaal
Van Stichting Buitenzorg in Veenendaal was een verzoek bij Blauw Helpt binnengekomen voor wat vermaak bij een begeleid wonen-project voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij mogen al weken niet naar buiten, ontvangen geen bezoek en zijn in de war, verdrietig en soms zelfs boos.

Wij koppelden grondcollega Renate Milder-Timmer, die naast KLM’er ook bewegingslessen geeft voor ouderen aan deze aanvraag. Renate verzorgde, geheel corona-proof, in de stralende zon op de parkeerplaats een spetterende dansles die helemaal was afgestemd op de doelgroep. Vrolijke muziek, niet te moeilijke ‘moves’ en glitter poms vanuit het cheerleaden.
De bewoners deden vanuit hun tuintje of vanaf het balkon mee en hebben een geweldige middag gehad. Even alle corona-ellende vergeten, en lekker swingen en lol maken! Het Blauw Helpt Team maakt een diepe buiging voor Renate en we hopen dat dit succes in de toekomst nog herhaald kan worden!

Meer foto's van deze prachtige dag zie je op de facebook-pagina van Stichting Buitenzorg.
Schermafbeelding 2020-04-27 om 08.37.11
Tekorten aan schorten
Voor Sewing Heroes zijn vier collega's aan het naaien geslagen met oude lakens en doeken. Hier maken ze schorten van voor het verplegend personeel. Inmiddels heeft Sewing Heroes de primaire hulpvragers kunnen voorzien van schorten en ze zouden graag weten waar er nog meer tekorten zijn. De schorten mogen bijvoorbeeld naar wijkverplegers of zorg- en verpleeghuizen, waar de vraag dan ook maar is. Laat het hier weten als je nog een goede bestemming kent!
Heel Blauw Helpt Bakt voor Siza
Op donderdag 23 april wisten de medewerkers van Siza, een grote zorginstantie in Arnhem, niet wat hen overkwam. De één na de andere KLM’er kwam binnen met de lekkerste en de mooiste taarten die je maar kunt bedenken, bedoeld om de hardwerkende en al weken overbelaste zorgverleners een hart onder de riem te steken. Bij die fantastische taarten zaten de leukste versieringen en de liefste kaartjes, precies zoals we dat ook zo vaak aan boord doen.
taart_collage
taart_collage2
Niet alleen de ontvangers waren blij, een veelgehoorde opmerking van de bakkers en baksters was dat het zo fijn was om wat te kunnen doen voor de mensen in de vuurlinie, én om weer wat collega’s even te zien (natuurlijk op afstand).

Het was een zeer groot succes deze bakactie! Namens Siza en Blauw Helpt: heel hartelijk dank aan alle vrijwilligers die hieraan mee hebben gedaan!

Voor alle mooie taartcreaties; klik hier.
blauw_hart_logo_media
nhlogo-300x101-4
Schermafbeelding 2020-04-27 om 16.25.20
logo-spot-schiphol
nh-nieuws
Nieuwsbrief #1 - Nieuwsbrief #2 - Nieuwsbrief #3 - Nieuwsbrief #4
instagram linkedin facebook