banner_ingevuld_1530
Beste Vrijwilliger,

Wat een maand geleden begon als een idee, is inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met meer dan 1500 vrijwilligers en hele gave projecten! Deze week was voor ons als team even bijkomen en zo zijn we ook klaar om volgende week weer leuke of nuttige acties te gaan begeleiden. Hopelijk samen met heel veel van jullie!
Deze week staat in het teken van zoetigheid en zorg, verderop meer hierover.


Wij hebben er al vaker aandacht aan besteed; KCS kookt voor dak- en thuislozen. Afgelopen donderdag heeft NH Nieuws een mooi artikel en TV item gemaakt. Wij waren erbij en het was voor ons de eerste keer om de productie zelf te zien en de vrijwilligers van KCS persoonlijk te bedanken voor hun inzet! En het Haarlems Dagblad schreef een leuk artikel over een andere actie, waarbij veel Haarlemse collega's zich hebben ingezet (en binnenkort weer).
Betere matches
Verder heeft de vriend van copilote Luca ons een heel aardig aanbod gedaan. Hij werkt bij softwarebedrijf Lyyti. Normaal is de evenementenbranche hun klant, maar ze hebben nu aan ons gratis hun software ter beschikking gesteld. Zo kunnen we nog beter matches maken! Om beter je expertise, ervaringen en interesses in kaart te brengen hebben we wat meer informatie van je nodig. Hiervoor krijg je komende week een mailtje.
Lyyti levert alleen het framework, je persoonsgegevens blijven in onze handen en zijn niet zichtbaar voor hen.
Samen op pad naar de IC met Punselie!
Aankomende vrijdag willen we alle Intensive Care-afdelingen van Nederland langsgaan met lekkere koekjes van Punselie. Deze koekjesmaker kennen wij natuurlijk al een eeuwigheid van de heerlijke oranje koekjes aan boord en de eigenaar hiervan heeft ons persoonlijk gevraagd om samen deze actie op touw te zetten. We doen dat met alle liefde en willen graag onze waardering uiten naar de zorgverleners die keihard werken om mensenlevens te redden. Die verdienen wel een hart onder de riem wat ons betreft en het zou fantastisch zijn als jij ons daarbij helpt!
punselie4
We zoeken voor regio’s door heel Nederland cabinepersoneel om deze dozen koekjes uit te delen. Vanwege logistieke redenen is het bijzonder fijn als je deze klus met z’n tweeën kunt doen, bijvoorbeeld samen met je partner. Dus vind je het leuk om een dagje op pad te zijn en veel IC-medewerkers blij te maken, geef je dan zo snel mogelijk op via michael@blauwhelpt.nl
punselie_foto
Het principe van Blauw Helpt is dat een vrijwilliger zelf geen kosten hoeft te maken. Voor deze actie vergoeden we dus de brandstof, maar onze spaarpot is leeg.
Als je een donatie wilt doen kan dat hier.
Je mag zelf een bedrag invullen, een litertje benzine (€1,50) zou al heel mooi zijn!
Voor 'Operatie Traktatie' hebben we een paar hele gulle giften ontvangen van onze cockpit collega's, waar we o.a. de brandstof en lunch voor onze vrijwilligers van konden betalen. Dank hiervoor!
Dank aan de Zorg
Onmisbaar zijn in deze tijd alle zorgverleners in Nederland. “Dank aan de Zorg” heeft een live-feed aangelegd naar TV-schermen in 36 ziekenhuizen, waarmee in de afgelopen week al 40.000 zorgverleners zijn bereikt!
dankaandezorg
Help je mee om onze zorgverleners een warm blauw hart onder de riem te steken? Vul dan jouw bedankje voor de zorgverleners in op www.dankaandezorg.nl
Schermafbeelding 2020-04-19 om 12.24.53
Teken- en verfspullen
Voor Andrea uit Schiedam vroegen we vorige week om teken- en verfspullen. Inmiddels hebben 5 vrijwilligers hierop gereageerd en komen de spullen haar kant op!
Helden met Spelden
Voor de Sewing Heroes zijn er aardig wat leuke reacties binnen gekomen. Meerdere mensen willen helpen naaien of doneren doeken en lakens die gebruikt kunnen worden om schorten van te maken voor zorgverleners. Mocht je nog willen helpen, klik dan even op de link hierboven voor meer informatie!
schaar
Wist je dat...
- de meeste van onze vrijwilligers uit Amsterdam komen? 297 maar liefst (en dan tellen we de inschrijvingen uit Amsyerdam, Amsterdan en Amsterdaam ook mee)
- Haarlem op een eervolle tweede plek staat met 92 inschrijvingen?
- de meerderheid van de vrijwilligers een vrouw is (67%)?
blauw_hart_logo_media
logo-spot-schiphol
nh-nieuws
luchtvaartnieuws_vierkant kopie
haarlems-dagblad-krant
Nieuwsbrief #1 - Nieuwsbrief #2 - Nieuwsbrief #3
instagram youtube facebook