instagram linkedin facebook 
banner_ingevuld_1933
Beste vrijwilliger,

Vanaf 1 juni zullen de corona-maatregelen landelijk verlicht worden. Voor een deel houdt dit in dat er weer meer mag, maar nog wel met bepaalde restricties. En met name bij de musea in Nederland merken ze dat. Ze willen graag open, maar er moet wel 'toezicht' worden gehouden op het naleven van de maatregelen. Dat betekent extra mensen. Ook is het zo dat er veel vrijwilligers in de musea werken die zelf in de risicogroep vallen. Gelukkig kunnen wij ze uit de brand helpen! Onder andere bij kasteel Muiderslot, het Verzetsmuseum en museum de Zaanse Tijd kunnen ze mensen gebruiken. En van alle musea mag uiteraard het Aviodrome niet ontbreken.
Zie verderop voor meer informatie over de musea waar nog vrijwilligers nodig zijn.
We beseffen ons dat wij zelf ook steeds meer productie gaan draaien. En dat is maar goed ook!
Op dit moment geven we bij organisaties aan dat we tot 1 september genoeg ruimte hebben in onze roosters om vrijwilligers in te zetten en dat we voor de maanden daarna nog even afwachten.
Tot slot nog een huishoudelijke mededeling; vanaf nu zal de nieuwsbrief elke 2 weken verschijnen. Dat geeft ons extra tijd om te focussen op de lopende en nieuwe projecten.

DFasf
afdssadf
Verandering van spijs
Collega Michael doet vrijwilligerswerk bij de dak- en thuislozen opvang in Amsterdam. Dit loopt via een ander initiatief (De Regenboog Groep), maar hij merkte dat mensen bij de nachtopvang elke dag ongeveer hetzelfde te eten krijgen. Dus nam hij contact met ons op, en zodoende hebben we via KLM Catering Services kunnen regelen dat er een grote hoeveelheid toetjes en macarons beschikbaar werden gesteld voor de dak- en thuislozen in Amsterdam.
Ook waren er nog 500 repen Tony Chocolonely over van de Inflight Sales die hij mocht uitdelen.
REGENBOOG1
REGENBOOG3
REGENBOOG2
Heb jij ook nog een mooie bestemming voor lekkere toetjes of macarons? We kunnen helpen om deze bij KCS te bemachtigen. Om de inspanning de moeite waard te laten zijn is de minimale afname 100 stuks. Mail luc@blauwhelpt.nl voor meer informatie.
Folders bezorgen
Voor de Seniorenvereniging Haarlemmermeer Noord wordt elke 2 maanden een infoblad rondgebracht bij al zijn leden. Normaal gesproken brengen dames en heren op leeftijd het blad rond, maar wegens corona doen ze dit nu eventjes niet. En daar kunnen we jou voor gebruiken!
Het bezorgen zal ongeveer over een week moeten plaatsvinden, de folders kunnen in Hoofddorp worden afgehaald. Het gaat om zo'n 500 adressen in Badhoevedorp, Vijfhuizen en Hoofddorp.
In totaal zijn er zo'n 20 vrijwilligers nodig die elk bij 20-30 adressen bezorgen.
Je krijgt hiervoor een adressenlijst mee en alle adressen liggen bij elkaar in de buurt.
Lijkt je dit wat? Vul dan even dit formulier in (daar staat ook iets meer informatie).
Zaanse-Tijd-Museum-Logo
Museum de Zaanse Tijd
Vanaf 1 juni mogen de musea in Nederland weer open met aangescherpte maatregelen. Voor Museum de Zaanse Tijd op de Zaanse Schans zoeken we 2 vrijwilligers per dag die willen helpen de bezoekers toestroom in goede banen te leiden! De cultuursector heeft jullie hulp nu ook hard nodig, dus mocht je interesse hebben, stuur een mail naar barbara@blauwhelpt.nl voor meer informatie.

Sint Jacob in Haarlem en Heemstede
Ook de verzorgingshuizen in Nederland mogen sinds kort weer bezoek ontvangen. Ook hierbij gelden strenge maatregelen. Om de bezoekuren in hun verzorgingshuizen goed te laten verlopen zoekt Stichting Sint Jacob voor 2 vestigingen in Haarlem en Heemstede vrijwilligers om te helpen als gastvrouw/heer. Het welkom heten van bezoek, hen de weg wijzen, gebruik van mondkapjes uitleggen en toezicht houden op 1,5 meter afstand houden behoren tot de werkzaamheden. Lijkt het je leuk om deze verzorgingshuizen te ondersteunen, zodat de bewoners eindelijk weer bezoek kunnen ontvangen, mail dan naar barbara@blauwhelpt.nl
Schermafbeelding 2020-05-26 om 19.26.21
Aviodrome
Waar KLM'ers natuurlijk echt niet mogen ontbreken is in het Aviodrome!
We zoeken vrijwilligers die in de maand juni maximaal twee dagen ingezet kunnen worden in het weekend. Vanaf juli zal jullie hulp ook doordeweeks heel fijn zijn (i.v.m. de vakantiedrukte).
Maar je moet snel zijn, want er zijn slechts 10 plekken beschikbaar! Klik hier voor meer informatie.
slotervaart1
Noodoproep van de scholen in Slotervaart
Tijdens de Coronacrisis hebben de scholen in Slotervaart heel snel opgemerkt dat de kinderen van de kwetsbare gezinnen extra ondersteuning nodig hebben, omdat zij thuis niet of nauwelijks tot leren komen. De scholen maken zich terecht zorgen over deze kinderen en de ouders. Het betreft hier vooral de kinderen van ouders die laaggeletterd zijn, door hun achtergrond zelf het Nederlands slecht beheersen en/of met armoede te kampen hebben. Voor Stichting Samenwonen-Samenleven zoeken we nog 10-15 mentoren die basisschoolleerlingen die de afgelopen weken op achterstand zijn geraakt willen ondersteunen. Het mentorschap zal digitaal plaatsvinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding, algemene ondersteuning van het gezin of gewoon een luisterend oor zijn. Is dit echt op jouw lijf geschreven? Stuur dan een mail naar barbara@blauwhelpt.nl
blauw_hart_logo_media
hetparool
volkskrant
detoren
cropped-actiz_logo.png
Nieuwsbrief #1 - #2 - #3 - #4 - #5 - #6 - #7 - #8
instagram linkedin facebook