instagram linkedin facebook 
banner_ingevuld_1898
Beste vrijwilliger,

Inmiddels zijn we 2 maanden actief en we hebben daarbij al heel veel kunnen bereiken. Het aantal ingezette vrijwilligers neemt gestaag toe en ook hebben we steeds meer duurzame projecten waar vrijwilligers zich blijvend 1 of 2 dagen per week inzetten. Leuk om te zien!

Misschien hebben jullie meegekregen dat we samen met Punselie de actie "Blauw Helpt, Oranje Maakt" begonnen zijn. Hiermee delen we koekjes uit aan de superhelden in de zorg.
We hebben al 600 boxen gedoneerd gekregen. Een prachtige tussenstand dankzij jullie! Maar om alle 400.000 medewerkers in de verpleeghuizen te kunnen bereiken, moet dat aantal nog wel een stukje omhoog. Vanaf nu kunnen ook niet-KLM'ers meedoen met de donatie actie.
Willen jullie ons helpen door dit bericht delen op Facebook?
Zelf een box doneren mag natuurlijk ook nog!
Schermafbeelding 2020-05-27 om 09.22.16
Van de cabine naar de kombuis
Cabine collega Dirk Stehmann zet zich al een tijd lang in voor GGZ instelling Reakt. Hij deelde zijn verhaal met ons:
"We zijn bij Reakt in Zaandam met 5 mensen via Blauw Helpt aan de slag nu, 3 dames en 2 heren, en wij doen het meestal allemaal 2 ochtenden in de week. Wij maken dan van alles, alles wat in een bakje past om mee te geven aan de cliënten van Reakt. Dit kan variëren van een pasta met een saus, bv spaghetti bolognese, rijst met roerbakgroenten tot nasi, bami, shoarma of tacos."
zaandam_nieuwsbrief2
Image-17
zaandam_nieuwsbrief
Dirk vervolgt: "KLM Catering Services maakt op dit moment de “gewone” maaltijden, voor de mensen die geen speciale wensen hebben m.b.t. het eten en in Zaandam worden nu de moslim-maaltijden geprepareerd. Dat wil zeggen dat het vlees dat wij gebruiken halal geslacht is (en geen varkensvlees) en dat bv de snijplanken, pannen en bestek waar wij mee werken alleen gebruikt mogen worden voor de bereiding van moslim maaltijden.
De maaltijden die wij bereiden worden daarna verspreid over de verschillende vestigingen van Reakt, rondgebracht door een aantal chauffeurs. Wij komen dus niet bij andere vestigingen en zien daar dan niet de mensen voor wie we koken, maar we hebben wel al een aantal cliënten in Zaandam gezien. In Zaandam kunnen ze de maaltijden ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur, die we soms wel zien, maar vaak zijn wij dan alweer vertrokken."

Dirk en collega's, heel erg bedankt voor jullie enorme inzet en het delen van jullie ervaringen!
gelukspoppetjes
Beertjes en gelukspoppetjes
Een kleine update over de gelukspoppetjes en beertjes die collega Minke maakt en via Instagram verkoopt.
Ze heeft er inmiddels al zo'n 12 verkocht, maar ze kan er uiteraard meer maken.
Leuk voor aan je trolley, sleutelbos of vliegtas!

Wil je ook zo'n mooi beertje of poppetje hebben?
Donaties komen ten goede aan de superhelden-actie.


Je kunt een DM sturen naar @klm.beertje voor meer informatie.
Feedback Nova College
Om te surveilleren vroeg het Nova College 250 vrijwilligers aan ons. Dit hebben we in een paar dagen tijd kunnen regelen, dankzij de enthousiaste aanmeldingen van jullie!
We kregen leuke reacties op deze 'inzet', echter was er ook wat (terechte) feedback.
Er bleek op meerdere dagen een overschot aan vrijwilligers te zijn, waardoor enkelen last-minute werden afgebeld, of vrijwel overbodig waren op het moment van inzet.

We hebben deze feedback uiteraard gedeeld met de verantwoordelijke van het Nova College, met onderstaande reactie:
"Ik deel helemaal de mening van onderstaande . Wij hebben inmiddels drastisch het aantal vrijwilligers in Hoofddorp verminderd, precies om deze reden. Hierdoor blijkt nu ook dat we voor Hoofddorp ruim voldoende vrijwilligers hebben. Vervelend dat we een week nodig hebben gehad om tot dit inzicht te komen."
Het is begrijpelijk dat het van tevoren heel moeilijk in te schatten is hoeveel vrijwilligers er nodig zijn. Deze situatie is ook voor andere organisaties nieuw en onwennig.
We hopen naar de toekomst toe wederom op jullie flexibiliteit en begrip te rekenen!
Schermafbeelding 2020-05-20 om 08.44.10
Blauw Helpt zoekt vrijwilligers voor het Muiderslot
Lijkt het je wat om mee te werken op het Muiderslot, oudste kasteel van Nederland? Lees dan vooral even verder!

Vanaf 1 juni 2020 mag het Muiderslot, met regels en aanpassingen, weer publiek ontvangen. En daar kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken! Als KLM’er zit mensen gastvrij ontvangen in jouw bloed en dat is precies wat wij nodig hebben.

Jouw vrijwilligerswerk speelt zich af in en om het kasteel. Je helpt bezoekers met het beantwoorden van praktische vragen over de route of de huisregels in het kasteel. Daarnaast zorg je voor de uitgifte van de audiotours. Je bent voor bezoekers een belangrijk aanspreekpunt en vormt dus mede het gezicht van het kasteel. Je ziet er – samen met anderen - op toe dat er genoeg afstand is tussen bezoekers, dat het kasteel niet te vol raakt en helpt met uitleggen van de gedragsregels. Een leuke én belangrijke bijdrage dus! Mocht je liever meedraaien in de museumwinkel dan kan dat natuurlijk ook. Sportievelingen en creatievelingen voelen zich mogelijk meer thuis in de animatie: verzorgen van een Ridder-warming-up of het begeleiden van knutselworkshops. Alles op veilige afstand natuurlijk….

Meer weten? Klink hier voor uitgebreide informatie!
Lekker met de meiden
Auk Snel en Esther Meijer zijn de afgelopen weken actief geweest bij de begeleiding van 2 meisjes uit een gezinshuis. Voor de meisjes van 10 en 15 jaar vielen alle sociale activiteiten weg door de Corona crisis. Sport, scouting en pianoles bijvoorbeeld. Hun pleegouders zijn al wat op leeftijd en konden aan deze weggevallen activiteiten niet zelf invulling geven. Auk en Esther zijn, soms alleen en soms ook samen, regelmatig met de meiden op pad geweest.
aukenesther
Lekker actief bezig zijn, op avontuur in de omgeving! Dank voor jullie enorme gedrevenheid en enthousiasme! Jullie hebben voor deze meiden echt het verschil gemaakt!
Dansen zonder zorgen
Voor Profila Zorg uit Rotterdam, een organisatie die hulp en begeleid wonen biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking, zijn wij op zoek naar collega’s die het leuk vinden om een bewegingsactiviteit te organiseren.

Misschien heb je al gezien hoe collega Renate Milder dat in de regio Arnhem doet.
Nu zoeken we iemand, of een paar collega’s samen, die zoiets willen doen voor een groep bewoners in Rotterdam. Er is een binnentuin en de bewoners kunnen vanaf hun balkon meedoen.
De opzet is vooral afleiding van een bestaan zonder bezoek of dagbesteding. Plezier beleven en eenvoudig bewegen, daar gaat het om. Je hoeft geen animatie ervaring te hebben; een simpele, leuke les is het doel.

Woon je in Rotterdam of directe omgeving? En denk je dat je een ‘lesje’ van 30-45 minuten op muziek kunt geven? Stuur Pien een mailtje: pien@blauwhelpt.
blauw_hart_logo_media
cropped-actiz_logo.png
goudsdagblad-logo
gazeta pomorska logo new
Schermafbeelding 2020-04-27 om 16.25.20
Nieuwsbrief #1 - #2 - #3 - #4 - #5 - #6 - #7
instagram linkedin facebook