instagram linkedin facebook 
banner_ingevuld_1791
Beste vrijwilliger,

Terwijl op de achtergrond steeds meer van jullie zich inzetten voor de samenleving, vragen we komende week ook wat aandacht om op een andere manier je steentje bij te dragen. In de basis is Blauw Helpt sterk in het matchen van enthousiaste collega's aan hulpvragen, maar ook op een andere manier proberen we vraag en aanbod samen te brengen.

Zo zijn er meerdere collega's die leuke dingen maken en verkopen. De opbrengst doneren ze graag aan een goede bestemming. Ook hebben we de gedeelde wens met Punselie om de superhelden in de verpleeg- en verzorgingshuizen in het zonnetje te zetten.
We zullen jullie komende week eenmalig een mailtje sturen met de mogelijkheid om een superhelden-box te doneren. In elke box zit ook een Blauw Helpt flyer, waar we wat extra hulpvragen uit verwachten. Hierdoor hopen we jullie allemaal in te kunnen zetten!
kessler4
Actief voor Kessler
Voor de Kessler Stichting in Den Haag zijn Martijn Schutte en Danny van Londen onlangs actief geweest. Deze stichting houdt zich bezig met de opvang en begeleiding van dak- en thuislozen.

Zo hebben ze geholpen met muziek draaien, drankjes rondbrengen, een dansje gedaan, gezongen en zijn de broodnodige gesprekken aangegaan met de bewoners. Muziek verbindt en dat hebben Martijn en Danny ook ervaren.

Ze gaven aan dat ze het bijzonder vonden om mee te maken. Martijn: “Een mooie plek, in een totaal andere wereld.”
Bedankt voor jullie creatieve en enthousiaste inzet Danny en Martijn!
Schermafbeelding 2020-05-11 om 16.00.05
Spullen gezocht voor een kindertheater
Oud-collega Annerieke vroeg ons om hulp. Ze werkt bij het Schaffelaartheater en daar zijn ze bezig met een nieuw project:
"We gaan ons theater overdag openstellen voor de samenleving, zeker in corona tijden maar daarna ook structureel. Het project waar ik nu mee bezig ben en graag jullie netwerk voor inzet is: ik wil voor de kleinere kinderen, basisschool in de foyer of buiten een klein podium plaatsen met veel verkleedkisten, kleren, poppenkasten, loopppaarden, etc. met als doel dat de kinderen in de samenleving zich heerlijk gratis kunnen uitleven. Mini talentjes in de dop! We gaan hier ook met de scholen mee verder binnen schooltijd. Om als theater dit aanbod te realiseren ben ik op zoek naar gulle gevers van verkleedkleren, kisten, poppenkasten en poppen, hobbelpaarden, etc."

Heb je nog spullen die hiervoor gebruikt kunnen worden?
Annerieke woont zelf in Utrecht, maar is bereid tot zo'n 50km daarvandaan spullen op te halen. Anders wil ze de porto-kosten voor haar rekening nemen.
Je kunt contact met haar opnemen via a.claassen@schaffelaartheater.nl
Schermafbeelding 2020-05-11 om 16.35.36
Koop een beer en doneer
“Handgemaakte KLM beertjes en gelukspoppetjes!”

Behalve een collega die armbandjes maakt, is er nu ook een hele creatieve collega die prachtige KLM beertjes en gelukspoppetjes maakt. En de opbrengst daarvan wil ze graag aan Blauw Helpt doneren!

De gelukspoppetjes zijn verkrijgbaar in KLM kleuren of een andere kleur naar keuze. De beertjes kunnen gemaakt worden met een stewardessen- (broek of rok), steward- of piloten uniform en worden op bestelling gemaakt.

Beertjes kosten 9,50 euro
Gelukspoppetjes 3 euro
(incl. verzendkosten)

Bestellen kan door een Whatsappje te sturen naar 06-39668993 of door via instagram een DM naar @klm.beertje
Lekker met de meiden
Auk Snel en Esther Meijer zijn de afgelopen weken actief geweest bij de begeleiding van 2 meisjes uit een gezinshuis. Voor de meisjes van 10 en 15 jaar vielen alle sociale activiteiten weg door de Corona crisis. Sport, scouting en pianoles bijvoorbeeld. Hun pleegouders zijn al wat op leeftijd en konden aan deze weggevallen activiteiten niet zelf invulling geven. Auk en Esther zijn, soms alleen en soms ook samen, regelmatig met de meiden op pad geweest.
aukenesther
Lekker actief bezig zijn, op avontuur in de omgeving! Dank voor jullie enorme gedrevenheid en enthousiasme! Jullie hebben voor deze meiden echt het verschil gemaakt!
Dansen zonder zorgen
Voor Profila Zorg uit Rotterdam, een organisatie die hulp en begeleid wonen biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking, zijn wij op zoek naar collega’s die het leuk vinden om een bewegingsactiviteit te organiseren.

Misschien heb je al gezien hoe collega Renate Milder dat in de regio Arnhem doet.
Nu zoeken we iemand, of een paar collega’s samen, die zoiets willen doen voor een groep bewoners in Rotterdam. Er is een binnentuin en de bewoners kunnen vanaf hun balkon meedoen.
De opzet is vooral afleiding van een bestaan zonder bezoek of dagbesteding. Plezier beleven en eenvoudig bewegen, daar gaat het om. Je hoeft geen animatie ervaring te hebben; een simpele, leuke les is het doel.

Woon je in Rotterdam of directe omgeving? En denk je dat je een ‘lesje’ van 30-45 minuten op muziek kunt geven? Stuur Pien een mailtje: pien@blauwhelpt.
blauw_hart_logo_media
goudsdagblad-logo
gazeta pomorska logo new
Schermafbeelding 2020-04-27 om 16.25.20
nhlogo-300x101-4
Nieuwsbrief #1 - #2 - #3 - #4 - #5 - #6
instagram linkedin facebook