instagram linkedin facebook 
banner_ingevuld_1722
Beste vrijwilliger,

Waar we afgelopen week ons buikje rond hebben gegeten aan zoete dingen, is het nu weer tijd om ons bezig te houden met serieuze zaken! Misschien heb je deze week een mailtje van ons gehad om aan een project mee te doen. Er lopen nu wat grotere projecten, met name rond de Randstad. Voor projecten waar locatie geen rol speelt, proberen we vrijwilligers in te zetten die wat verder van Schiphol wonen. Ook collega's in het buitenland worden daarbij niet vergeten.

Afgelopen week hebben we jullie gevraagd je profiel verder te specificeren. De helft heeft hieraan gehoor gegeven. Mocht jij het nog niet hebben gedaan, zou je dat dan nog willen doen?
Vul mijn gegevens aan
Op deze manier kunnen we je gerichter benaderen als we een project hebben waar jouw expertise of interesse goed van pas komt!
ede_opruimactie
Ook op de grond halen ze afval op 😉
Het viel cabine-collega Rianne Stronks op dat er ontzettend veel zwerfvuil langs de kant van de fietspaden en wegen lag in en rond Ede. Ze nam contact met ons op en vroeg of er meer collega’s in Ede waren die haar wilden helpen met opruimen. Haar vriendin Jeanette had een contact bij de gemeente en zo werden knijpers, ringen en vuilniszakken geregeld! De eerste opruim-dag, met netjes 1,5 meter afstand in acht, vond vorige week plaats. Maar liefst 22 zakken werden met zwerfvuil gevuld. Goed bezig dames, keep up the good work!
sewing_hoes2
Ze delen de lakens uit!
Vanessa Derks showt hier haar zelf gemaakte schort voor de zorg.

Het andere schort wat je ziet, is gemaakt door Wies Lambinon. Ze heeft er zelfs een mooi blauw hartje in genaaid 💙

De superhelden in de zorg zullen er heel blij mee zijn!
sewing_hoes
Nova College
Van het Nova College in Hoofddorp en Haarlem kregen we het verzoek om surveillanten te leveren.
Meer Blauw op straat? Nee, dat niet, maar wel in de klaslokalen! Vanaf komende week doen heel veel MBO-leerlingen examen. Waar dat normaal gesproken in grote ruimtes met veel leerlingen bij elkaar kan, is dat nu niet mogelijk. Voor het examen economie zijn bijvoorbeeld al 10 lokalen nodig. En daar horen ook surveillanten bij! Zorg jij ervoor dat leerlingen rustig hun examen kunnen doen?
Je kunt je hier nog aanmelden. Nadat jij je bij ons hebt opgegeven, krijg je een bevestigingsmail. Met de link in die mail kun je jouw beschikbare dagen en locatie opgeven bij het Nova College.
GFrb8oOdSK6usP7x4ahf8Q
Een kado op niveau!
Op 22 april zijn Pien en Barbara afgereisd naar Alphen aan de Rijn om daar Marijke te verrassen op haar 62e verjaardag. Haar goede vriendin Betsie en tevens ex-collega van KCS wilde graag een kopje koffie met haar drinken. Marijke is echter ernstig ziek en mag absoluut geen bezoek ontvangen. Betsy diende daarom een hulpvraag in bij Blauw Helpt met de vraag of er een schaarwagen van KCS geregeld kon worden zodat ze toch op gepaste afstand met haar vriendin op haar balkon haar verjaardag kon vieren. KCS reageerde direct en stuurde 2 mega enthousiaste chauffeurs die ook wel zin hadden in een feestje. Er waren ballonnen en slingers, taart, bloemen en kado’s!

Kijk hier voor alle foto's. Het was een geslaagde dag! Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.
Stille krachten
Collega Wiebeke Rondeel maakte zich zorgen om haar oom Jan, die door corona maatregelen verdrietig thuis zat. Hij woont ver weg van alle familie en zonder zijn dagelijkse routine voelde hij zich erg eenzaam. Via Blauw Helpt kwam hij in contact met vrijwilligster Nicole Brouwer, die hem nu wekelijks opzoekt voor koffie, een wandelingetje en wat gezelligheid. Daarnaast hebben ze ook nog telefonisch contact. Oom Jan is helemaal opgefleurd en kijkt elke week uit naar Nicole's bezoekje.
Namens oom Jan en Blauw Helpt: hartelijk dank voor je inzet, Nicole!
jan
blauw_hart_logo_media
gazeta pomorska logo new
Schermafbeelding 2020-04-27 om 16.25.20
nhlogo-300x101-4
logo-spot-schiphol
Nieuwsbrief #1 - Nieuwsbrief #2 - Nieuwsbrief #3 - Nieuwsbrief #4 - Nieuwsbrief #5
instagram linkedin facebook